Wat kan voetbal onvoorspelbaar zijn. Tot 20' voor affluiten stond VC met 0-3 achter en speelde het met 10. Toch leidde een verbeten inzet tot een gelijkspel. De eindronde ligt nog in het verschiet. Antonia moet nog 1 punt halen, dan is VC zeker.



Na 18' keken de passieloze Pollet-boys door slecht verdedigen tegen een achterstand aan die op een half uur tijd verder aangedikt werd tot 0-3.  (0-2, 41';  0-3, 72').  Het was huilen met de pet op.  In de 39' kreeg Timo D’Huyvetter z'n 2e gele kaart.  VC moest met 10 verder.

Kentering met goal van Kristof Benijts 1-3
Een kwartier voor tijd kwam er echter kentering door een mooie opzwieper van Kristof Benijts (77', 1-3) (foto boven).  Rood-wit kreeg hierdoor een positieve prik die resulteerde in de 2-3 van Verbert in de 90'.

In blessuretijd  floot de scheids terecht een penalty na duidelijk handspel in de 16.  Wouters zette de strafschop perfect om en bezorgde de Henco-boys het broodnodige puntje (94').  Er werd in de kantine een piepklein rood-wit feestje gebouwd...

Matchflitsen van Jos Flamand :
Matige wedstrijd met een onwaarschijnlijke ontknoping.
In de 7de min verloren de bezoekers hun kapitein Marijn Gastmans met een knieblessure. Hij wordt vervangen door Stef Van Eynde.
18de minuut: Angelo Convalle straft een zwak verdedigen af.  0 – 1
39ste minuut: 2de gele kaart voor Timo D’Huyvetter. VC moet met tien verder.
41ste minuut: Gabriele Convalle brengt de ruststand op 0 – 2
60ste minuut: Angelo Convalle besluit van in de kleine backlijn torenhoog over
72ste minuut: Glenn Mellebeek tekent voor de 0 – 3
77ste minuut: Kristof Benijts mildert  1 – 3
90ste minuut: Jonas Verbert maakt er 2 – 3 van
93ste minuut: handsspel van Bart Foets = rood en strafschop. Thomas Wouters zet doelman Yannick Coomans op het verkeerde been:  3 - 3
 
Transfers:
Marc Van Grieken en Steven Van Genechten (beiden SKS Herentals) hebben getekend bij VC.   Damien Moons trekt naar Bevel.

Reacties op 3-3 tegen Berg en Dal
Een teleurgestelde Bart Spiessens : 'Alles zat de afgelopen weken tegen.  Ook vandaag.  We moeten blijven vechten tot we de  eindronde vasthebben.'

VC-voorzitter Tony De Busser blijft optimistisch : 'Ik ben al een paar weken ontgoocheld, ook vandaag. Maar we hebben veel gekwetsten.  Als we de eindronde mogen spelen, hoop ik iedereen gerecupereerd te hebben.  Antonia moet nog 1 punt pakken, dan spelen we de eindronde.  Dus er zit licht in de VC-tunnel'.

VC had de eer oud-burgemeester van Turnhout Marcel Hendrickx onder de supporters te begroeten.  (Zie fotogalerij, klik op een foto en je hebt een mooie diavoorstelling langs Flickr).